Ancarani Vini | Pignoletto
16310
page-template-default,page,page-id-16310,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Pignoletto

Pignoletto DOC

Pignoletto

Pignoletto DOC

Colour soft yellow with greenish glints.
Fragrance gentle and elegant, softly mineral with some apple and citrus aromatic touch
Flavour Lively and fragran, with a slim but well sharped structure. A pleasant final sensation of sweet almond , dry and defined but with a well balanced persistence
Alcholic grade 12% vol

service temperature 8-12 C°

Bottle 750 ml
Harvesting Manual, starting from first week of September

 

Vinification Destemming and soft pressing ( below 0.8 bar) withha short permanence in the press machine to get a delicate aromatic extract . Controlled temperature fermentation
Refinement 2 month ripening natural fermentation minimum 5 month-refinement in cement vats to guarantee the natural clarification and wine structure natural evolution. 2 month refinement in bottle before selling
Vitigno Albana bianco
Zona di produzione Oriolo dei Fichi – Faenza (RA)
Esposizione Est Sud-Est
Giacitura Collinare, 120 m. s.l.m.
Composizione del terreno Franco argilloso

.

pdf

the native wines

all Wines

DSCN0515

ristorante Tanimodi Riccione
ristorante di pesce Gambero Rozzo Cattolica bistrot
Ristadvisor - portale prenotazione tavolo ristoranti pizzerie e ristorazione
ristorante Sale Grosso - Milano Marittima Cervia - ristorante di pesce
ristorante Franco Rossi - Bologna - ristorante storico, cucina tipica
Ristadvisor - portale prenotazione tavolo ristoranti pizzerie e ristorazione
ristorante Rodrigo storico ristorante a Bologna, restaurant in Bologna
ristorante trattoria Cubana Marina di Ravenna - Cucina tradizione di pesce fresco
ristorante di pesce Gambero Rozzo Cattolica bistrot
Vendere casa, Mediando PRO Bologna